Мања слова Већа слова РСС
>

Одржана осма сједница Савјета за реформу јавне управе

Одржана осма сједница Савјета за реформу јавне управе
Датум објаве: 23.10.2018 15:00 | Аутор: МЈУ

Испис Штампај страницу


Потпредсједник Владе за политички систем, унутрашњу и вањску политику, Зоран Пажин, предсједавао је данас осмом сједницом Савјета за реформу јавне управе.

Савјет је на данашњој сједници разматрао Предлог уредбе о програму и начину полагања стручног испита за рад у државним органима, као и Предлог уредбе о стручном оспособљавању и усавршавању државних службеника и намјештеника. Како је ријеч о подзаконским актима који ће обезбиједити пуну имплементацију новог Закона о државним службеницима и намјештеницима, током расправе је указано на значај одабира и професионалног развоја државних службеника и дате су сугестије у циљу унапређења садржаја предложених подзаконских аката.

Савјет је разматрао и Извјештај о примјени Уредбе о остваривању сарадње органа државне управе и НВО и Уредбе о поступку и начину спровођења јавне расправе у припреми закона и другим облицима сарадње органе државне управе у 2017. години.

На сједници је још једном указано на важну улогу  Савјета у процесу реформе јавне управе, посебно у дијелу разматрања свих прописа и стратешких докумената који се односе на ову област.

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ