Manja slova Veća slova RSS
>

Sjednice Savjeta

Treća sjednica Savjeta za pracenje reforme javne uprave

Treća sjednica Savjeta za pracenje reforme javne uprave
Datum objave: 03.11.2017 14:32 | Autor: mju

Ispis Štampaj stranicu


Održana treća sjednica Savjeta za reformu javne uprave

 mju mju

Potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku Zoran Pažin predsjedavao je danas trećom sjednicom Savjeta za reformu javne uprave.

Savjet je na današnjoj sjednici razmatrao analize čije je donošenje prepoznato Akcionim planom 2016-2017 za sprovođenje Strategije reforme javne uprave 2016-2020 i dao više preporuka i smjernica u cilju unapređenja razmatranih dokumenata kako bi se postigli oni rezultati koji za cilj imaju eventualne izmjene organizacionog aspekta državne uprave, a sve u pravcu uspostavljanja moderne i efikasnije organizacione strukture.

Savjet je razmotrio Nacrt analize funkcionalnih i finansijskih efekata uvođenja instituta „organa uprave u sastavu ministarstva“, koji je od 2012. godine uveden u crnogorski upravni sistem. Analizom je dat osvrt na funkcionalne i finansijske efekte uvođenja instituta „organa uprave u sastavu ministarstva“, uz davanje preporuka u pogledu strukture i organizacije državne uprave koje su proizašle iz predložene Analize.

Savjet je na današnjoj sjednici razmatrao i Nacrt analize prepreka za uspostavljanje upravljačke odgovornosti kojom je dat pregled zakonskih rješenja u javnoj upravi Crne Gore, sa naglaskom na državnu upravu, iz ugla odgovornosti kroz identifikovanje prepreka koje otežavaju upravljačku odgovornost, posebno upravljanje u finansijama u instituciji i praksu centralizovanog finansijskog odlučivanja.

Na sjednici je razmatrana i Nacrt analize efekata objedinjavanja inspekcija u okviru Uprave za inspekcijske poslove, sa posebnim osvrtom na potencijalne probleme u radu pojedinih inspekcijskih službi.


Video: Sjednica Savjeta za reformu javne uprave - kadrovi
Ministarstvo javne uprave